Donar AS har for Entra Eiendom AS bygget nytt inngangsparti og resepsjon i Statens Hus i Bergen. Arbeidet har også omfattet bygging av ny terrasse på tak i elevte etasje og nye kontorer innvendig i første etasje. 

Arbeidene var å flytte husets hoved resepsjon fra Kaigaten 9 og fram til hovedplassen mot Nonneseter. Ny resepsjon skulle her etableres mens de fremdeles brukte den gamle resepsjonen. Her skulle huset ta imot sine ansatte, gjester og besøkende mens Donar hadde fullt trykk med riving og opp igjen bygging.

Det skulle støpes en ny etasje inne i huset med nye kontorer og nye møterom. Her ble det etablert en ca 130 kvadratmeter spesial presenning laget av Ramirent. Den ble spent opp inne i hallen i ca 10 meters høyde for å beskytte brukerne for støv. Tak terrasse ble bygget i 11 etasje. Her ble det gamle taket revet opp og erstattet med ny isolasjon og ny tekking. Ny konstruksjon med bjelker og kompositt terrassegulv. Egen HC rampe med rekkverk ble laget. Glass rekkverk er montert med ca 60 LM på hele gesimsen. Underveis har utfordringene blitt ekstra store på grunn av flere endringer. Uteplassen måtte løftes ganske så kraftig opp for å kunne treffe høyden på det nye inngangspartiet som vi hadde laget. Ekstra granittstein måtte blant annet hentes fra Kina med lang leveringstid. Innvendig ble det oppdaget at gulvkonstruksjonen (betong dekkets tykkelse) var for svak til å holde oppe det nye gulvet som måtte forsterkes.Fakta

  • Sted: Kaigaten 9, 5015 Bergen
  • Tiltakshaver: Entra Eiendom AS
  • Kontraktssum: Kr. 10.5 mill eks. mva
  • Byggetid: Januar 2013 Ferdig: Februar 2014

Ledelse

  • Prosjektleder: Endre A. Øren
  • Driftsleder: Eirik Lygre
  • Bas/tømmer: Rainer Dohle
  • Bas/betong: Stanislaw Mielczarek

Donar AS

Espehaugen 40, 5258 Blomsterdalen
Hordaland, Norway

Åpne lokasjon i Google Maps


Sosiale medier

Åpningstider

Man - Fre: 0730 - 1530
Lørdag: Stengt
Søndag: Stengt

Kontakt oss

Tlf: 55 98 09 00
post@donar.no

lukk

Donar AS

Tlf: 55 98 09 00
post@donar.no